Tuesday, November 5, 2013

Projektų ir programų valdymas

Žodžiai naudojami in .. Projektų ir programų valdymas


© iStockphoto / mattjeacock
Sąvokos " projektų valdymas " ir " programos valdymas " yra susipažinę tie daugelyje verslo ir pramonės šakų .

Tačiau šie terminai ir kitų specialistų žodžiai šioje srityje, gali reikšti skirtingus dalykus skirtingiems žmonėms . Dažnai tai yra todėl, kad žmonės pasirinkti šiuos buzzwords ir pradėti juos naudoti , be kada nors tikrai suprasti už jų idėjas. Tai gali sukelti daug painiavos !

Šis " Žodžiai " puslapis yra skirtas padėti jums naršyti savo kelią per projekto ir programos valdymo "kalbėti" minų lauką : Tai suteikia greitą nuorodos žodyną žodžių dažniausiai naudojamų projekto ir programos valdymo srityje, tipiškų apibrėžimus .

Jei jūsų organizacija naudoja tam tikrą projektų valdymo metodiką , visada kreiptis į savo metodika specifinio žodyno .

Šis puslapis apima šias sąlygas :

Žmonės ir organizacijos

programos vadovas
Projekto analitikas
Projektų vadovas
Projekto biuras
Projekto Rėmėjas
Suinteresuotosios šalys
Dokumentai

Verslas
keisti Valdymo
Rašyti įgyvendinimas apžvalga ( PIR)
projektas chartija
Projekto inicijavimo dokumentas ( PID )
Projekto Įgaliojimai
Work Breakdown struktūra ( WBS )
Stebėsena ir ataskaitų teikimas

CARDI Prisijungti - ( Apribojimai / Prielaidos / Rizika / priklausomos / klausimai )
RPG Statusas
Projekto Prietaisų skydelis
planavimas

Kritinio kelio
sudužti
vartai
Milestone
Ganto diagrama
PERT diagrama
Sąnaudų

fiksuota kaina
Išlaidos plius kainodara
Laikas ir medžiagos Kainos
Bendrosios sąlygos

pradinis
apimtis
paaštrėjimas
buksavimo
Visiškai parengti projektai
PRINCE2
PMBOK
Judrus projektų valdymas
Nustatytieji terminai yra apibrėžti toliau:
judrus

Judrus projektų valdymas Pridėti į mano asmens mokymosi planas naudoja trumpus plėtros etapus ir integruotas bandymo etapų , o ne vienos vystymosi fazės , susijusios su tradicinių " krioklys " projektų valdymo metodus. Tai labiausiai tinka projektams, kurie greitai juda arba kurie retai keičiasi , pavyzdžiui, IT projektų ir įmonių steigimas .

pradinis

Pradinis patvirtinto projekto planą (įskaitant apimties, biudžeto ir tvarkaraščio ) . Projekto pažanga stebima prieš gydymą ir visi plano pakeitimai yra išreikšti , lyginant su pradine verte.

Verslas

Verslo atvejis išdėstyti privalumaiprojektas , skirtas pristatyti , kaip ji juos pasieks , kas tai kainuos ir kiek laiko užtruks . Jis paprastai yra gaminami dviem etapais : pradinė Verslas naudojama gauti patvirtinimą iš esmės projektui . Kai tai bus užtikrinta , projekto vadovas pirmoji pareiga bus plėtoti visapusišką verslo atveju , įskaitant išsamią patiriamų sąnaudų bei tvarkaraščio . Paprastai, tai taip pat turi būti patvirtinta aukštesniojo valdymo lygio iki projekto gali eiti į priekį .

CARDI Prisijungti

A CARDI žurnalo įrašus Apribojimai , prielaidos , pavojingumas, priklausomos ir klausimus, kurie yra susiję su projekto . Kiekvienos rūšies , ji paprastai parodyti, kas nustatė apribojimų, prielaidą , rizika, priklausomybę arba klausimu; , kuris yra atsakingas už tai, ir veiksmą, kuris yra pasiūlė ar kurių ėmėsi .

Iš penkių dalių žurnalą,rizikos Prisijungti paprastai yranaudojamos. Rizika yra galima problema : atvirkščiai,klausimas yrarizika Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi planą , kuris iš tikrųjų atsitiko .

keisti Valdymo

Jeikaita turi būti prie kokios nors baselined projekto plano aspektuKeisti Valdymo dokumentas turi būti užpildytas ir patvirtintas. Tai registruoja pasikeitimą , kuris ją patvirtino , ir poveikiokaitos padarinius sąnaudų ir tvarkaraščio pagrindimą . Patvirtinti pakeitimai susirinko į Pakeitimai registruojami .

Išlaidos plius kainodara

Išlaidos plius kainodara yra sutarties kainos forma, kairangovas apskaičiuoja darbo kaina , remiantis kaina , plius fiksuotas mokestis arba ( labiau paprastai) procentinį mokestį. Šis kainų forma yra patraukli rangovų , nes ji riboja rizikos vaikams . Tai paprastai yra mažiau patraukli projektų vadovų , nes ji daro biudžeto sunku, ir tai reiškia, kadprojekto rizika papildomų išlaidų , jei terminai pratęsiami , ar papildoma įranga turi būti atvesti "Išlaidos plius Kainos yra ypač rizikinga projektų vadovams , nes rangovai neturi motyvacijos bet kokiu būdu dirbti greitai ar efektyviai ( iš tikrųjų, tai incentivizes rangovai pratęsti projektų. )

sudužti

Kaibendras projekto tvarkaraštis turi būti sumažintas , ir tai priimtina patirti papildomų išlaidų tai padaryti , projekto kritinis kelias yra " sudužo " arba sutrumpinti išskirdamas papildomų išteklių pagrindinėms veiklos juo.

Kritinio kelio

Projekto metu , daugelis veikla vyksta tuo pačiu metu . Tačiau kai kurie veiksmai turi būti padaryti iš eilės. Kritinis kelias Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi plano projekto yraužduotys, kurias apibrėžia mažiausią galimą projekto trukmę seka. Vėlavimas bet dėl kritinis kelias veiklos užtruks užbaigti projektą.

paaštrėjimas

Jeiproblema atsiranda projekte,atsakingas asmuo negali išspręsti , tai yra padidinama iki projekto ar programos valdymo hierarchija , kol jis pasiekia žmogų, kuris gali leisti sprendimą.

fiksuota kaina

Sutarties kainų forma, kaikaina iš anksto susitarus su už konkrečių darbų pristatymo rangovas. Projektų vadovai patinka šis kainų forma, nes ji leidžia jiems būti kontroliuoti savo projekto išlaidų . Rangovai nepatinka , nes jie rizikuoja nuostolių, jei dėl nenumatytų aplinkybių reiškia, kad jie turi dirbti daugiau , nei jie tikėjosi , arba jei jie buvo nepakankamai įvertino darbų sumą, kuri būtų reikalinga pristatyti į pirmąją vietą . Kaip rezultatas , kainos kotiruojamos fiksuotų kainų sutartys gali būti pripūstos padengti šią riziką .

Ganto diagrama

Ganto diagrama Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi planoplanavimo priemonė, kuri padeda projektų vadovams organizuoti ir planuoti užduotis , kurias reikia atlikti vykdant projektą . Jis taip pat gali padėti vadovams perduoda šią tvarkaraštį .

vartai

Daugelis didelių projektų yra suskirstyti į etapus , pavyzdžiui, tyrimo , kūrimo, testavimo ir atleiskite. Yraprieš kiekvieno etapo vartai irprojekto vadovas nuspręs, kadaprojektas yra pasiruošęs eiti per tą vartų , kadkitas etapas gali būti pradėtas .

Milestone

Etapai yra pagrindiniai punktai pasiekimus, ar reikšmingų įvykių didesnio projekto . Jie paprastai stebimas Projektų Milestone ataskaitos Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi planas .

PERT diagrama

PERT diagramos Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi planas vizualiai kaip kritinis kelias analizės diagramas , tačiau jie bando įvertinti, kiek laiko , kad kiekviena veikla bus tiksliau naudojant formulę labiausiai tikėtiną veiklos trukmę remiantis trumpiausią ir ilgiausią galimą kartų, kiek taip pat numatytu laiku .

Laikas vertinimas yrapagrindinis klausimas , laiko valdymas, ir tentendencija , kad žmonės nepakankamai įvertina laiką, reikalingą užbaigti darbą . Naudokite PERT padeda žmonėms priimti geresnius įverčiais .

PMBOK

Projektų valdymas Kūno žinių ( PMBOK ) yratarptautiniu mastu pripažintas standartas projektų valdymo patirtimi ir informacija . Jis skelbiamas pagal Project Management Institute , įsikūrusi JAV.

Rašyti įgyvendinimas apžvalga ( PIR)

PIR Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi planoperžiūra atliekama praėjus keliems mėnesiams po projekto eina gyventi įvertinti , ar jis pateikė verslo nauda jos rezultatai buvo skirta pristatyti .

PRINCE2

Nuolatinio projektai kontroliuojamoje aplinkoje , PRINCE 2 tikriausiai yraplačiausiai naudojami projektų valdymo metodika . Pradžių buvo sukurtas naudoti su IT projektų viešajame sektoriuje Jungtinėje Karalystėje, tačiau dabar naudojamas visame pasaulyje įvairiose privataus sektoriaus pramonės šakose , taip pat.

programa

Susijusių projektų rinkinys. Nors projektai yra baigtinis trukmės , programos dažnai vyksta - pavyzdžiui,naujo produkto vystymo programa .

programos vadovas

Už programą asmuo .

Projekto analitikas

Kažkas, kas palaiko projekto vadovas didesnio projekto , atliekant mokslinius tyrimus , rengiant dokumentus ir stebėjimo biudžetus ir grafikus.

projektas chartija

Projekto chartijų parengti ankstyvajameprojekto gyvavimo ciklą ir nustato :Bendras tikslas ir projekto apimtis ir rėmėjo , pagrindinės suinteresuotosios šalys ir siūlomo projekto vadovo vardus ir pavardes. Jie dažnai reikia, per pirmuosius etapus gauti patvirtinimą projektą.

Projekto Prietaisų skydelis

Projektas prietaisų skydelio Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi planas yra labai ir vaizdo pranešimą, kuriame projektų pažangą per programą. Jie yra labiausiai naudinga, kai išduodamas reguliariai - paprastai kartą per savaitę , ir yra ypač naudinga programų vadovų ir rėmėjų .

Projekto inicijavimo dokumentas ( PID )

Parengti ankstyvajameprojekto gyvavimo ciklą ,PID Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi planovadovas su projektu , aiškiai nustatančią projektui pagrindimą , ką jos tikslai bus , ir kaipprojektas bus organizuotas. Tai padeda užtikrinti , kad visi žino , kas vyksta iš pat pradžių . Tai yra detalesnis, negu Projektų chartijoje, ir bus pateikta išsami projekto verslo dėklas taip pat pirminį projekto planą. Jis yra gaminamas , kai projektas buvo patvirtintas.

Projektų vadovas

Asmuo, atsakingas už tai, kadprojektas yra pristatytas į specifikacijos , laiku ir neviršijant biudžeto . Projektų vadovai turi koordinuoti ir didelis daugelio specialistų veiklą.

Projekto Įgaliojimai

Dokumentas, kuris paprastai sukelia projektą. Jis gaminamas vadovų . Tai paprastai reiškia , kasprojektas turi pasiekti ir kaip jis telpa į bendrą strategiją. Jis paprastai identifikuoja visus pagrindinius apribojimus ir apimties ribas . Jame taip pat gali kontūro verslo atveju arba alternatyviaišio pradinio verslo atveju plėtra gali būtipirmoji užduotis reikalaujama priešprojektas yra pilnai patvirtintas įgyvendinimo .

Programa Biuras / Projekto biuras

Didesniuose projektuose ir programose , dažnaiprogramos biuras , dirba programa Office Manager ", ir galbūtadministratorius ir net buhalteris taip pat. Programa biuro funkcija sujungia reguliarias pažangos ataskaitas iš atskirų projektų Programos valdytojai; palaiko centrinę duomenų bazę, projektinės dokumentacijos ; rulonai , ir įgyvendina nuoseklią dokumentų šablonus ir formatų , ir atlieka kitas centralizuotą administracines užduotis , skirtas projekto darbuotojų .

Projekto Rėmėjas

" Čempionas " projekto , kuris nori projektai skirti išmokas pristatomos pagerinti organizacijos, kuriai jis ar ji yra atsakingas .

RPG Statusas

RPG reiškia raudonų Gintaro Green ir aprašo projekto arba projekto dalies dėl projekto Dashboard statusą Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi planas .

Rizikos Prisijungti

Žiūrėti CARDI Prisijungti .

apimtis

Kąprojekto mastas yra skirtas daryti. Tai apima funkcionalumą , sistemos, sąsajos , procesus , departamentų ir išorės suinteresuotosiomis šalimis (pvz., tiekėjais ir klientais ) . Taip pat nurodant , kas įeina į projekto ir jo ribas , kartais naudinga patikslinti tam tikrus dalykus , kurie iš taikymo srities projektui , taip pat. Projektai, kurie kenčia nuo " taikymo sritį slinkti Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi planas " yra labai tikėtina, kad viršys pradinę tvarkaraštį ir biudžetą.

buksavimo

Tailaikoprojekto suma arbaveikla per projekto atsilieka nuo grafiko .

Suinteresuotosios šalys

Suinteresuotosios šalys Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi planas yra grupės ar asmenys, kurie yra suinteresuoti projekto rezultatų susidomėjimą , norssuinteresuota, kad kiekviena grupė turi paprastai specialiai joms . Tipiniai suinteresuotosios šalys gali būti akcininkais, klientais, tiekėjais , Aljansas nariai ir projekto komanda . Suinteresuotųjų šalių valdymo Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi Plancan būtilabai svarbi dalisprojekto vadovo ir projekto rėmėjo darbą.

Laikas ir medžiagos Kainos

Kainodaros forma panaši į "Išlaidos plius kainodaros , kuratliekami darbai yra apmokestinamas pagal , kiek laiko praleido ant jo ir naudojamų medžiagų kaina.

Visiškai parengti projektai

Pavadinimas "iki raktų " kilęs iš idėjos, kadprojekto rėmėjas gali tiesiog " pasukti raktą " ant pristatytas projektą, kuris tada " įjungia " . Visiškai parengti projektai dažnai yra viena iš didesnių programų atveju - pavyzdžiui,nekilnojamojo turto kūrėjas gali perduoti vandentiekio ar minkštųjų baldų teikimo poslinkio į išorės rangovas . Kūrėjas tikėtis visi darbo aspektai turi būti visiškai veikiančią kaisantechnikas ar Turi pasiekti sub - projektas buvo baigtas.

Work Breakdown struktūra ( WBS )

Darbo Breakdown Structure Pašalinti iš mano asmeninės mokymosi planas skyla didelių projektų užduotis į daugiau valdomų dalių darbo , ar veiksmų. Jie gali būti skiriami grupių ar asmenų , naudojančiųAtsakomybė priskyrimas matrica Pridėti į mano asmens mokymosi planas .



Words used in... Project and Program Management

© iStockphoto/mattjeacock
The terms "project management" and "program management" are familiar ones in most businesses and industries.
Yet these terms, and other specialist words in the field, can mean different things to different people. Often, this is because people pick these buzzwords up and start using them, without ever really understanding the ideas behind them. This can lead to a great deal of confusion!
This "Words" page is designed to help you navigate your way through the minefield of project and program management "speak": It provides a quick reference glossary of words commonly used in the field of project and program management, with typical definitions.
If your organization uses a specific project management methodology, always refer to your methodology-specific glossary.
This page covers the following terms:

People and Organization

Documents

Monitoring and Reporting

Scheduling

Costing

General Terms

Terms are defined below:

Agile

Agile Project Management  uses short development phases and integrated testing phases, rather than the single development phase associated with traditional "waterfall" project management approaches. It's most suitable for projects that are fast-moving or subject to frequent change, such as IT projects and business start-ups.

Baseline

The initial approved project plan (including scope, budget and schedule). The progress of the project is monitored against the baseline, and any changes to the plan are expressed relative to the baseline.

Business Case

The business case sets out the benefits the project is designed to deliver, how it will achieve them, what it will cost and how long it will take. It is usually produced in two stages: the Initial Business Case is used to get approval in principle for the project. Once this is secured, the project manager's first responsibility will be to develop the full business case, including detailed costings and schedules. Usually, this will also have to be approved by a senior management group before the project can go ahead.

CARDI Log

A CARDI Log records Constraints, Assumptions, Risks, Dependencies and Issues that are associated with a project. For each type, it will usually show who identified the constraint, assumption, risk, dependency or issue; who is responsible for managing it; and the action that is being proposed or taken.
Of the five parts of the log, the Risk Log is generally the most used. A risk is potential issue: conversely, an issue is a risk  that has actually happened.

Change Control

If a change needs to be made to some aspect of the baselined project plan, a Change Control document needs to be filled in, and approved. This will record the justification for the change, who approved it, and the impact the change has on cost and schedule. Approved changes are gathered together in a Change Log.

Cost Plus Pricing

Cost Plus Pricing is a form of contract pricing where the contractor calculates the price of work based on the cost, plus a fixed fee or (more usually) a percentage fee. This form of pricing is attractive to contractors as it limits the risk to them. It's usually less attractive to project managers because it makes budgeting difficult, and means that the project risks additional costs if timescales are extended, or if additional equipment needs to be brought in. Cost Plus Pricing is particularly risky for project managers because contractors are not motivated in any way to work quickly or efficiently (in fact, it incentivizes contractors to prolong projects.)

Crash

When the overall project schedule needs to be reduced, and it's acceptable to incur extra cost to do this, the project's critical path is "crashed" or shortened by allotting extra resources to key activities on it.

Critical Path

During a project, many activities take place at the same time. However some activities have to be done in sequence. The critical path  of a project is the sequence of tasks which defines the minimum possible duration of the project. Delays in any of the activities on the critical path will delay completion of the project.

Escalation

If a problem occurs in a project that the person responsible can't resolve, it is escalated up the project or program management hierarchy until it reaches someone who can authorize a solution.

Fixed Price

A form of contract pricing where a price is agreed in advance with the contractor for the delivery of specified works. Project managers like this form of pricing because it allows them to be in control of their project costs. Contractors dislike it because they risk making a loss if unforeseen circumstances mean that they have to do more work than they had expected; or if they had under-estimated the amount of work that would be needed to deliver in the first place. As a result, the prices quoted for fixed price contracts may be inflated to cover this risk.

Gantt Chart

Gantt Chart  is a planning tool that helps project managers organize and schedule the tasks that need to be completed in a project. It can also help managers communicate this schedule.

Gate

Many large projects are divided into stages such as investigation, development, testing, and release. There is a gate before each stage, and the project manager will decide when the project is ready to go through that gate, so that the next stage can be started.

Milestone

Milestones are major points of achievement, or significant events in a larger project. They are usually monitored in a Project Milestone Report .

PERT Chart

PERT charts  are visually like Critical Path Analysis charts, but they attempt to estimate the time that each activity will take more accurately by using a formula to calculate the most likely activity duration based on the shortest and longest possible times as well as the expected time.
Time estimation is a key issue in time management, and there's a tendency for people to under-estimate the time needed to complete an activity. Use of PERT helps people to take better time estimates.

PMBOK

The Project Management Body of Knowledge (PMBOK) is an internationally-recognized standard for project management practice and information. It is published by the Project Management Institute, based in the US.

Post Implementation Review (PIR)

PIR  is a review done a few months after a project goes live to assess whether or not it has delivered the business benefits its outputs were designed to deliver.

PRINCE2

Standing for PRojects IN Controlled Environments, PRINCE 2 is probably the most widely-used project management methodology. Originally developed for use with IT projects in the public sector in the UK, but is now used world-wide across a wide range of private sector industries as well.

Program

A set of related projects. While projects are finite in duration, programs are often ongoing – for example, a new product development program.

Program Manager

The person in charge of a program.

Project Analyst

Someone who supports the Project Manager of a larger project by carrying out research, drafting documents, and tracking budgets and schedules.

Project Charter

Project charters are drawn up early on in a project's lifecycle, and set out: the overall purpose and scope of the project; and the names of the sponsor, main stakeholders, and proposed project manager. They are often necessary during the first stages of gaining approval for the project.

Project Dashboard

project dashboard  is a highly-visual report showing the progress of projects within a program. They are most useful when issued regularly – typically on a weekly basis, and are particularly useful to Program Managers and sponsors.

Project Initiation Document (PID)

Drawn up early on in a project's lifecycle, the PID  is a guide to a project, clearly laying out the justification for a project, what its objectives will be, and how the project will be organized. This helps ensure that everyone knows what's going on right from the outset. It is more detailed than a Project Charter, and will contain the detailed Project Business Case as well as an initial project plan. It is produced after the project has been approved.

Project Manager

The person responsible for ensuring that a project is delivered to specification, on time, and on budget. Project managers have to co-ordinate the activities of a great many specialists.

Project Mandate

The document that usually triggers a project. It is produced by senior managers. It usually refers to what the project needs to achieve and how it fits into the overall strategy. It usually identifies any key constraints and scope boundaries. It may also include an outline business case or alternatively the development of this initial business case may be the first task required before the project is fully approved for implementation.

Program Office/Project Office

In larger projects and programs, there is often a Program Office, staffed by a Program Office Manager, and possibly an administrator and even accountant as well. The program office function consolidates regular progress reports from the managers of individual projects for the Program Manager; maintains a central database of project documents; rolls out and enforces consistent document templates and formats; and carries out other centralized administrative tasks to support the project staff.

Project Sponsor

The "champion" of a project, who wants the projects intended benefits delivered to improve the part of the organization for which he or she is responsible.

RAG Status

RAG stands for Red-Amber-Green and describes the status of a project or a part of a project on a Project Dashboard .

Risk Log

See CARDI Log.

Scope

The extent of what the project is designed to do. This covers functionality, systems, interfaces, processes, departments and external stakeholders (such as suppliers and customers). As well as stating what is included in a project and its boundaries, it is sometimes helpful to specify certain things that are out of scope for the project as well. Projects which suffer from "scope creep " are highly likely to exceed their original schedule and budget.

Slippage

This is the amount of time a project, or an activity within a project is behind schedule.

Stakeholders

Stakeholders  are the groups or individuals who have an interest in the outcome of the project, although the interest that each group has is usually specific to them. Typical stakeholders can include shareholders, customers, suppliers, alliance partners, and members of the project team. Stakeholder Management can be a very important part of a project manager's and project sponsor's job.

Time and Materials Pricing

A form of pricing similar to Cost Plus Pricing where the work done is charged according to the amount of time spent on it and the cost of the materials used.

Turnkey Projects

The name "turnkey" comes from the idea that the project sponsor can simply "turn a key" on an delivered project which then "switches on". Turnkey projects are often part of larger programs – for example, a property developer might hand over the plumbing or the soft furnishing provision of a development to an external contractor. The developer would expect all aspects of the work to be fully functioning when the plumber's or furnisher's sub-project was complete.

Work Breakdown Structure (WBS)

Work Breakdown Structure  splits large project tasks into more manageable pieces of work, or actions. These can then be allocated to teams or individuals using a Responsibility Assignment Matrix .

1 comment:

  1. labai daug yra programų įmonėms, kurios padeda vystyti veiklą, augti. pasidomėkit, yra toks agile projektu valdymas, mano pažįstamas įsidiegęs, labai patenkintas

    ReplyDelete